Twitter Facebook

Notícia: detall

2013
23 Oct

24 d'Octubre: vaga general d'educació

L'AMPA, com a part del Consell Escolar de l'institut, subscriu el comunicat que ha realitzat en motiu de la vaga prevista per demà dijous 24, en el que s'expliquen els arguments que mouen la convocatòria de vaga i s'emplaça a tota la comunitat educativa, mares i pares també, a reflexionar sobre la situació actual en el món educatiu.

Benvolugdes famílies,

el proper dijous 24 d'octubre de 2013, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), entitat on estan representats tots els estaments educatius (alumnes, famílies, sindicats de mestres), ha convocat una jornada de vaga general d'educació a tot l'Estat amb el lema:

LA COMUNITAT EDUCATIVA EN DEFENSA DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA: NI LOMCE, NI RETALLADES

La convocatòria d'aquesta vaga s'emmarca en el procés contra l'aprovació d'una nova llei educativa per part del Govern Espanyol, la LOMCE (Ley orgánica para la mejora de la calidad educativa), i contra les polítiques de retallades dels pressupostos educatius dels governs català i espanyol, que empitjoraran l'atenció educativa que reben els nostres joves i infants.

La FAPAC (Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya) dóna ple suport a aquesta vaga, i dins de la comunitat educativa també compta amb el recolzament de les associacions d'estudiants i dels sindicats de mestres. És, per tant, una de les poques vegades que el conjunt de la comunitat educativa s'uneix per defensar-se d'una situació que considera greu.

La LOMCE, desenvolupada en solitari pel Partit Popular en un procés sense el consens necessari en un tema tant important i cabdal com l'educació, afectarà als nostres fills i filles perquè:

  • Facilitarà separar l'alumnat a una edat molt precoç perquè parteix de la idea que les persones no podem millorar mitjançant l'educació i de què no tothom pot tenir els mateixos "talents".
  • Vol suprimir l'Educació per a la Ciutadania, la matèria que tracta dels drets i els deures de les persones i la convivència democràtica. En Canvi, promou la religió catòlica i l'ensanyament que separa nois i noies.
  • Vol limitar l'ensenyament d'alguns coneixements: les arts i la tecnologia són les matèries que perden més pes i la llengua catalana deixa de ser troncal.
  • Pretén uniformitzar els coneixements mitjançant exàmens idèntics i simultanis que podran filtrar el nombre d'alumnes que van a batxillerat i a la universitat.
  • Permetrà que els centres seleccionin alumnes en funció de la nota o d'altres motius, i no que les famílies seleccionin els centres.
  • Les famílies, l'alumnat i els municipis deixaran de tenir pes en les decisions del centre, ja que els consells escolars deixen de ser òrgans de govern.
  • Posa en perill la gratuïtat de l'educació mitjançant la imposició de taxes i la privatització.
  • Es podrà separar l'alumnat en funció de la seva llengua. S'esquerda el model d'immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s'aplica amb èxit a Catalunya.

Per tot plegat, el Consell Escolar de l'Institut Vidreres convida a docents, pares i mares i alumnes a reflexionar sobre aquesta situació i a actuar en conseqüència, adherint-se si és el cas a la vaga i a les manifestacions programades.


Més informacióAMPA Ins VidreresFapacEnsenyament